© 2018 Essentia - Webdesign: RijnenCreatie

Behandelingen op maat

Essentia biedt geen standaard behandelingen aan omdat niemand gelijk is en iedereen wat anders nodig heeft.

Bij een eerste afspraak krijg je een gratis intake met een uitgebreide vragenlijst, hierin en bij elke vervolgafspraak, is het belangrijk dat je mij zo duidelijk mogelijk laat weten wat je wensen en/of klachten zijn, wat je prettig of niet prettig vindt om ervoor te zorgen dat je behandeling zo ontspannen mogelijk wordt.

Je bepaalt zelf je tijd en dus je prijs en aan de hand van de hieronder genoemde onderdelen stel je, in overleg met mij, je behandeling samen of je laat je verrassen. Aan het eind krijg je een kopje kruidenthee met iets lekkers om rustig na te genieten, dit gaat buiten je gekozen tijd om.

De prijs van een gezichtsbehandeling is € 1 per minuut en mogelijk vanaf 45 minuten.


Een voorbeeld van wat mogelijk is in 45 minuten: reiniging gezicht, scrub, masker, schouder- en decolletémassage.

Wil je daarnaast geëpileerd, geharst of bijvoorbeeld wimpers/wenkbrauwen geverfd hebben dan komt dit er los bij en gaat het buiten de gekozen tijd om, zie Extra's voor de mogelijkheden en de prijzen.

Hieronder bevinden zich alle onderdelen die ik aanbied.

ZUIVEREN

Reiniging

Het gezicht en/of decolleté schoonmaken met een milk of wash en een lotion of rozenwater. Een goede reiniging zorgt ervoor dat een daarop volgend product zoals een crème beter wordt opgenomen. Ook werkt het anti-verouderend.
De huid reinigen met alleen water is niet afdoende, de vaat wordt ook niet schoon met alleen water.

Scrub/lysing/polijsten

Het verwijderen van dode huidcellen door bijvoorbeeld een scrub, lysing of met kruiden, zowel voor het gelaat als lichaam mogelijk.
Voordelen hiervan zijn ook nu weer dat de producten beter worden opgenomen, het zorgt voor een fris uiterlijk en bij regelmatig scrubben blijft je eventuele bruine teint ook langer zitten.

Verwijderen van onzuiverheden

Onzuiverheden zoals meeëters en gerstekorrels verwijderen.

Masker

Met een masker, afgestemd op de huid, krijgt het een boost, dit kan bijvoorbeeld zuiverend, vochtregulerend of herstellend zijn.


MASSAGES

Hieronder een opsomming van de massages die ik geef. Alle massages hebben hun eigen werking en in overleg of op mijn intuïtie zal ik één of meerdere massages toepassen.

Bashya Chou hoofdmassage

Een hoofdmassage die je naar je stiltepunt brengt, je cortisol/stresshormoon verlaagt en je in een diepe ontspanning kan brengen.

Hoofdmassage

Het masseren van de hoofdhuid door met de handen strijkende, roterende en trekkende bewegingen te maken.

Drukpuntmassage hoofd of gezicht

Een massage waarbij er lichte druk met duimen of vingers op bepaalde plaatsen wordt uitgeoefend.

Manuele gezichtsmassage en/of decolleté- en schoudermassage

Een massage met vingers, handen en eventueel onderarmen voor het ontspannen van deze gebieden.

Lymfedrainage gezicht

Dit is een massage door zacht pompende beweging op de lymfebanen. Dit geeft een ontspannend, pijnstillend effect en vocht en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Kortom de lymfecirculatie en vochthuishouding wordt geactiveerd.
Enkele indicaties voor lymfedrainage zijn slecht slapen, last van stress, vocht vast houden, cosmetische ingreep in het gezicht (voor- en of nabehandeling) en acne.

Bindweefselmassage gezicht

Deze massage bestaat uit diepe stevige massagetechnieken die op het bindweefsel inwerken. Het verhoogt de doorbloeding en activeert de stofwisseling waardoor de huid wordt aangezet tot vernieuwing en versteviging.
Enkele indicaties voor deze massage zijn beginnende huidverslapping- en rimpelvorming maar ook een onzuivere huid.

Cupping massage

Een cupping massage is een diepe massage met behulp van siliconen cups. Door deze cups vacuüm te zuigen op de huid en ze op een bepaalde manier te verplaatsen ontstaat er een diepe ontspannende werking.
Het gebruik van cups heeft een ontspannend effect, stimuleert de doorbloeding, verstevigt de huid, reinigt de poriën, stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, verbetert en verzacht littekenweefsel en maakt verklevingen los. Het maakt de huid zacht en soepel.
Deze massage is zowel op het lichaam als op het gezicht toe te passen.
Enkele indicaties zijn huidverslapping, last van spieren, bindweefselverklevingen, onzuivere huid en vasthouden van vocht.

Hot Stone Massage

Schoonheidssalon Essentia - Hot Stone MassageBij een hot stone massage word er gebruik gemaakt van warme stenen. Zowel de Romeinen en Grieken als indianen, Maori en Inca's gebruikten al warme stenen ter voorkoming en behandeling van ziekten en aandoeningen.
Naast een diepe ontspanning zorgt deze massage ook voor de verbetering van de stofwisseling en bloedsomloop, het verbetert de lymfefunctie (afvoer van afvalstoffen), het zorgt voor vaatverwijding en het werkt nog 72 uur door. Een heerlijke massage voor als je behoefte hebt aan ontspanning en weldadige warmte!

Oormassage

In de oren zitten allerlei acupressuurpunten die corresponderen met onderdelen van je lichaam. Door deze aan te raken/masseren kan er ontspanning ontstaat.

Handmassage

Ontspannen en wat extra aandacht voor de handen. Extra weetjes over de handen: - de rechterhand staat voor geven, het uiterlijk, de buitenwereld, het denken en het verleden. - de linkerhand voor het ontvangen, innerlijk, jij als persoon, je intuïtie en de toekomst

Voetmassage

Door middel van een voetmassage ontspannen. Zij dragen ons de gehele dag en hebben dus heel wat te verduren. Een voetmassage kan naast dat het ontspant ook de energie in het lichaam weer doen stromen die door stress, boosheid, verdriet et cetera misschien wat gestagneerd is.
Leuk om te weten is dat de rechtervoet voor ratio/ het denken staat en de linkervoet voor onze emotionele kant.


DIVERSE

Voetbad

Een voetbad voor de behandeling kan zeer ontspannend werken. Kom je in alle hectiek aan, ben je gestrest, heb je een drukke dag gehad dan kan het aangenaam werken om in een warm voetbad met bijvoorbeeld kruiden je eerst te laten aarden, te zorgen dat je in het hier en nu komt.

Edelsteen therapie

Op mijn intuïtie gebruik ik tijdens de behandeling ook regelmatig edelstenen. Zij hebben ieder hun eigen heilzame werking en kunnen je helpen in het proces waar je in zit.

Dag make-up

Een lichte make-up voor de dag bestaande uit een foundation, blush en lipstick uit de Rocks & Minerals Make-uplijn van Bashya.

NIEUW: De Vriendinnen-bon

Ben je enthousiast over mijn behandelingen en/of mijn producten en gun je dat je vriendin, zus of moeder ook? Maak dan gebruik van de Vriendinnen-bon voor een korting van € 5,- op een behandeling!

Essentia Salon